IRC-Galleria

Uusimmat blogimerkinnät

Selaa blogimerkintöjä

---Tiistai 07.06.2022 10:18



Oho, siinä on sellaista paksua litteää lehteäkin, jonka reuna on päällystetty. Sellaisia fossiili-lehtiä on maapallolla, minähän esittelin pystyssä olevan sellaisen jopa mureenana. Muistaakseni löysin juuri sen fossiilikuvan punalevä-haulla. Yläreunan kuvan kirkkaan vihreän vasemmalla puolella on sellainen pyöreähkö reunallinen lätty, joka hiukan vihertää. Letun keskus on tummilla täplillä.

Nuo anoma-viiltoreuna -lehdet ovat aika jänniä... löysin tosiaan sellaisia eräästä epäselvästä fossiilista, ja näytin ne täällä. En löydä nyt sitä kuvaa. Päättelin silloin (en kertonut), että lehdet vaihtavat perimäainesta silloin, kun reunahakaset osuvat saman suuntaisina toiseen lehteen. Toisen reunaulokeet uppoavat toisen koloihin. Taitavat upota 50% kohtaamisista, jos lehdillä on olemassa vatsa ja selkä. Osuvat vain 25% kohtaamisista, jos se vaihtelee summittaisesti, että mikä on ylä- tai alapinta.

Kuvasta hahmottuu helposti isoja hyönteismäisiä muotoja ... eikä tiedä, ovatko ne totta vai ei. Vihreä väri ainakin on totta! Ja symmetriat, ja lehdet. Ja musta.
_________________________________________


Ensin tiirasin, että onko siinä jokin perhonen. Jonkinlainen muoto punalevästä l. "materian herrasta". Kiveä. Nököttänyt kauan sitten pohjoisen meren pohjassa - meri ulottui kai tänne.



Ne toisiinsa katsovat seisovat "kädet" ovat oikean puolimmaisen kuvan vasemmassa reunassa. Oranssin vieressä siniset. Eläimellistä juurakkoa. Miten vanhaa lienee, aika hyvin säilynyt. Olen sanonut aikaisemminkin: "käsiä" on rakennettu ulkoa päinkin, elleivät ne kokonaan ole lehtien rakentamia? Sen näköiset pienet osat, kuin lehtisalaatin lehden näköiset, rakensivat. Lehti menee pintaan, ja sulautuu "kobran" pääksi. Maagista. Suurta ihmettä. Vaikka oli muka alkeellista, kauan sitten.

Kobrista puheen ollen: sukua niille juurakoille. Ihan takuulla. Käärmeet siis. Näyttävät niiltä, ja asettuvat samaan pisteeseen kartassani ...

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.