IRC-Galleria

Uusimmat blogimerkinnät

Selaa blogimerkintöjä

SELVITIN FOINIKIALAISETPerjantai 07.04.2017 09:32

Siinä lukee: Saamekh (yhteensä?) ajin = hopeaa, pyytää 7.
Ajin agin gin yin = hopea. Kinni = kulta(jap), ylös(viro)
Koska kulta on kinni, on hopea aagi. Ag on agin.
Kynni= kohtaamiset(isl), Kun ny = vain uudet(dan).
Foinikialaiset kutsuivat itseään kn'ny :ksi. (Yritin jäljittää jotain "aasian hunneja": Kun,pystyvät(isl,nor), Nu,jotka(malaiji)

ajin, (ojentaa?, kurkottaa?, reach?) = Ag Auki. Hopea ympyrä. (oji musta)
Kinni = Au Kiinni. Kunni. ...aa... taikka kultaa. Kinni kunni. Taaretu-, tartu-, (tertu-,) (deltu-) ja delta-kolmio. Tarttuu kiinni. Liittyy. Terttu... <-- kuin tartu-4D, mutta tarkoittaa 5E. 4 ja 5 ovat sekoittuneet, niinkuin myös 6,7 ja 8. 4 ja 5 nimikin kyllä sanoo "tarttuu yhteen". Ehkä kaikkien numeroiden täytyy tarttua yhteen? :) 1 tarttuu 2:een kun maa ja taivas kuuluvat yhteen. Ahaa!!!! Taivashan tarkoittaa ilmakerrosta maan päällä. Ilma todentotta tarttuu kaiku-kuulumaan. Ei kaiku eikä ääni kulje muuten kuin ilman avulla. Kaiku-kimpoaman suunnat tarttuvat seuraavaan, kolmioon, sanalla taaretu: "sidoksissa". "Kuuluu yhteen", eli 3 5, välissä on sana "sidoksissa". Mitenkäs sitten... maa... yhteen me-gy ... kyy-mee ... Peukalon ja etusormen päät yhdessä = maa sai 67. 76 saimaa... 86 haa-sia, 68 paha, 98 morha, "1maa ja 2taivas 3kuuluu 4tarttua 5yhteen" (liittää peukalon ja etusormen pään) ... sepitin jopa jonkin tarinan, että

seeddi7-2peeddi guulum3-8heeddi
tartu4-9nuar vai6-1mo kyymene10-5viz ...

Samat sormet koskettavat toisiaan, jos kirjoittaa tuollaisen lorun. Loru on voinut olla olemassa. Theta puuttuu sormista, haudan8 jälkeen (uutta?) vastaisi "juutti", 9. Kaphan pitäisi vastata nro 10:tä. Hetkinen... foinikialaisittain se olisi isännällä kaapu, joka olisi viz ... (seet(ti) peet(ti) kuulum heet(ti), d-kirjaimet olivat "sumennin" aikamatkalle menneisyyteen.)
JE-HOIL-VAS <-- "Taivasta kohti - pidellä - VIIStosti pystyssä". Holvi... pitää pystyssä, oletan. Sen tietää rakennusmestari, että pitääkö hoLjvas. Vas ainakin pitää kukat pystyssä, taivasta kohti viistosti. En ole edes vaivautunut tarkistamaan, mitä viis on. Seitti saattaa olla sama kuin syötti: pyydys.

Armeniassa ikuisuuden merkki näyttää olevan se 'pahee liukas saitana'. He myös tuntevat sanan saita (liukas). 8-jalkaiselta mustekalalta näyttää. Ikuisuus 8. Armenia-pronssi -haku näyttää myös kolikon ,jossa oli A, ja piste-keskuksinen ympyrä, ja E. Ajattelin, että se A tarkoittaa taaretu-kolmiota eli kultaa, kiinni, O hopeaa eli ogin aaki, ja E vaskia, eli 5, viz, vaz, lumota. Totta tosiaan vaskitsa löytyy 5E:stä. E-kirjaimen pienet pötkylät ovat koiraskäärmeitä. Vaz-lumouksella on jotain tekemistä usvan ja sumun kanssa. Tavoittelua ja ulottamista läpi tai ylös ylettämiseksi. Tai niin ainakin luulen, että periltä löytyy nousevan auringon 1.vaihe ja saaliin kiinni ottaminen usuttamalla koirat kimppuun... tai en tiedä... ehkä se ei olekaan hirveän vanhaa, se uchi-juttu. Sekin on kunnolla tutkimatta vielä.

_________________

Tästä tulee aakkoset. 3000 vuotta vanha teksti. Kuten huomaatte,
niin jotkut ovat selittäneet merkit päin peetä. Erikoista, että lausunta tiedetään, mutta merkitystä ei. Aikamoinen sattuma, että teksti alkaa sanoilla "alapuoli kansi", sillä ne sattuvat olemaan myös niin suuret asiat, kuin "maa taivas". "Tutkaimet mukana" = loimen jämät. Kaaph... onkohan se kaapu, eli vaatetuksen yläosa-kangas (eli kappa? Verhojen yläosa-kangas on kappa). Päätä on taidettu käyttää "kaupat"-sanana, niinkuin on käytetty taivasta kansi-sanana.

Ei ollutkaan jahtitietoa merkeissä (paitsi että syötit ja haaskat saattavat olla jopa 5-6 kertaa mainittu). Katso haudan kohdalle kirjoitettuja "heet" "aita" <--> pahee saitana. Molemmat tarkoittavat liukas. Saita on ANSA, ja octo - veikkaan - on TORJUNTA/väistö eli kaiku/iku/uku/iktos/akta/atka. Liittyykö hautaan sen vuoksi jokin "saitana", koska sinne laitettiin aarteiden lisäksi ansoja, mikä on torjuntaa... jota on myös liukkaus, joka on saita pahee. Tämänkö vuoksi (3:n ja 8:n ollessa pari) belgialaiset laittavat aprillipäivänä partavaahtoa ovenripoihin... eräs belgialainen (enemmän "dutchmanni") kertoi heidän niin tekevän. He eivät käytä sanallista juksaamista. April nimittäin on kolmas kuukausi, eli up-rilli kuukausi. (Ilman sekaannuksia 3. sormi joka tapauksessa. Numeroitten vanha lasku alkaa peukalosta, kuut ehkä alkavat sanasta Feber/ sakarisormesta, vanhasta nro5:stä, "yheks yhteen", peukalonhangan ollessa jun <--olisko junka?)

Syyrian naapurin, Libanonin, kohdalta Välimeren kaupankäyntiä hallinneiden laivanrakentajien puhe kuulosti _hieman_ tältä (Eristyksissä asuneiden muinaisten eurooppalaisten jälkeläisten pitäisi ymmärtää tätä kieltä, ja varsinkin Palestiinalaisten, joita f. olivat):

alepool beetto gooml taartu yhee = alfa beetta gamma delta epsilon=
alapuol & peetto kuulum tartu yhtee.

vai saji heeta teety joodhi kaaphu. Laamet meem = F/V Z H _ J K. L M
vainaja sai haataa tehty juuddi kaapun. Loemet meed.




Ennen kuin olin selvillä tekstin sisällöstä, katsoin, että AB-KLM ovat melkein kuin Po je po lo mii. Paitsi se, niin Chinese Ghost Story -elokuvassa mainitaan myös vaatetuksen alaosa. Tässä mainitaan vaatetuksen yläosa. Elokuvan mantrassa hoetaan maata ja taivasta, tämä alkaa Maa Taivas. Elokuvassa on vainaja ja hänen hautansa keskeisessä osassa. Niin tässäkin. Elokuvassa sanottiin että Pankaahan rahaa tulemaan tänne päin niinkuin olisi jo, niin tässäkin. Siellä oli "pahee", niin tässäkin. Elokuvassa toistettiin [tau tau tau tau tau], tässä tau. Elokuvassa liina venähti epätodellisen pitkäksi, tässä on myyty lointa pidemmälti kuin kankaan pituus. Jos kop on pää, niin elokuvassakin oli päitä. Elokuvassa oli saalistaja, näissä aakkosissa on saalistamisen "sai" ja saalistamisen syötti, 7.

Tuo hinta, 7, SAA-TEE, on lähimpänä näitä nyky-seitsikoita:
Romania: SHAAP-TEE, Italia: SÄÄT-TE, Suomi: SEIT-TE...
Espanja: SIE-THEE, Galicia: SE-TE (seette? seetee?)

Foinikialaiset antoivat monesti Roomalaisille turpiin, mutta tulivat lopulta tuhotuiksi. Foinikialaiset olivat Palestiinasta= Baal es Dina:sta, Libanoniin tulleita Baal:n palvojia. Baal näyttää sanana olevan taivas, päällä, beel eel eelu = 7, Asben aseben = virittää syötti, 7= etusormi taivaana. (Faaraoilla oli eri kielisiä seitsikoita niminä.)
Foinikialaisista: http://historianet.fi/sivilisaatiot/24-kovaa-faktaa-hannibal-ja-foinikialaiset
Eräs kreikkalainen historioitsija kuvasi foinikialaisten kaupankäyntiä Afrikan länsirannikolla ”hiljaiseksi kaupaksi”, jossa vältettiin kontaktia paikallisväestön kanssa:
Foinikialaiset asettivat myytävät tavarat rannalle, vetäytyivät aluksiinsa ja lähettivät savumerkin. Paikallinen väki tuli tämän jälkeen rannalle, asetti kultapaloja haluamiensa tavaroiden viereen ja vetäytyi piiloon. Jos foinikialaiset olivat tyytyväisiä tavaroista tarjottuun kultamäärään, he ottivat kullan ja purjehtivat pois.




Leepoo, peetto, kolome ja ilima. Siinon niille, jotka eevät tiijä, että tämä on vanaha kiel. Leepoo arabia, peetto foinikia, kolom somalia, ili hawaiji. (V)anaha-sanan ana: indonesia-englanti-israel ym.

_____________________________________________________

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.