IRC-Galleria

Uusimmat blogimerkinnät

Selaa blogimerkintöjä

FoinikialaisetTiistai 04.04.2017 14:35

Alusta pyörii... tiennyt että maa pyörii. No eipähän tuota vaikeaa ole nähdä. Mitähän tästä tulee... ihan paras olisi, jos koko aakkos-höskä paljastuisi lähimmäksi suomenkieltä - mikä tosin ei olisi mikään yllätys.

Minun pitää varmaan tutkia (baskien) "jaki-te", syötti- ja viehetieto. (Nimi näyttää "jahti-tiedolta".) Jos vaikka 6 olisi onkimato, 7 on bendumi-syötti sellainen jokin lankakaari. Ehkä 8:kin on ansa, nimittäin kuoppa-ansa. Haata. Ehkä rinkulaadokin on saarto, enpä tiedä voiko kaiku olla ansa... kyllä pystyseinäkin voi olla ... Sellainen jahti-tieto, jonain listana, saattaisi olla vanhempaa kuin nämä tunnetut aakkoset.

yli 3000 v. vanhat foinikialaiset aakkoset. TÄMÄ ON VIELÄ KESKENERÄINEN. EN OLE EDES TUTKINUT LOPPUUN KOHTIA (3),4,5,8.
6, 7 JA 8 ovat sekoittuneet keskenään eri kielissä aika paljonkin, ja jopa peukaloitten 1 ja 6 ovat sekoittuneet. En ole tutkinut vielä nro8:aa, mutta sen mustekala-liukkaudessa on ollut ainakin meidän aikoina syötin pahuus, niinkuin on ollut myös kuun ja auringon kaaressa. Tuossa 8:ssa lukee foinikialaisilla "heet". Seitsikossamme menee sellainen cebu-baski-kymri-englanti-burma-unkari-armenia-sinhali-punjabi-gurarati-nepal -linja kuin SA-PITO SAS-PI SAIT BAIT HAIT HEET HOOT HATA SATA SAATA. Siitä löytyy niin 6:n hautaa, 7:n syöttiä, kuin uuden 8:n saitanaakin. SAADA PYY(DYS)TÄÄ SEITA HAUTA SYÖTTI SIEDI. Voisikohan tuo foinikian heet,8, olla hauta? Herää kysymys, että tarkoittaako se että haudassa on liukasta,ehkä?, vai hautapaikkaa, jos numero olisi tuollainen neliskanttinen... Kuun saitanallisen sivun yhdistävät aarni-metsan hautaan ja hautapaikkaan sivuun viittaavat kuutoset aari, side, sidisiti... tosin kuun sivu tarkoittaa kaaren muotoista syöttiansaa, paremminkin. Japanin hauta, haaka, muistuttaa suomen haaskaa.
Hauta vain on syötti, ja syötti on liukas saitana. Kaiken kukkuraksi foinikialaisilla näyttää epäilyttävästi olevan se hauta ja liukas saitana samassa.




Voi katsoa niin että AALEPO on APOLI ALAPUOLI ALUNEN ALUSTA ARINA IRAN. (Onko ihminen nimittänyt itsensä ykköseksi, kahdeksi kuuksi, <--> i(tse)Menee, vai muuksi...)
Pitäisiköhän hopean kohdalle laittaa punainen - morsiuspuku idästä. Kyllä. Kaikki värit täytyy olla.
Kirjoitusvirhe "alfareiro". On väärin. Sen kuuluu olla ALFARERO. (Savenvalaja). --> AALEPO <-- Leepoo-verbi - jälleen savoksi. Niinkuin myös 'peettää'. Samaten kolome on kolomi-tavuinen siellä, missä sana syntyi. Muuten, siellä missä luki Taaretu, riippuvuus/sidoksissa, siellä luki myös Vesuvius. Saattaa lukea Torino ja Tarot myös. Pikkukuva "KyyMenee": sateenkaaren värein välkehtivän oikean käärmeen pintaa. P.S. Vatsatanssijan pikkusormi-merkki voisi tarkoittaa (kaikkien aakkosten kääntämisen jälkeen pääteltynä) sanayhdistelmän "tarttuvat yhteen/yhdeksi" jälkimmäistä sanaa... sakari... saa kaari... sakura, sa(teen)kaari, ... lumous.
Nauran varmaan vielä monta päivää tuolle sanalle "saitana".


__________________________________________________________

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.