IRC-Galleria

panda

panda

Täällä taas, ihan kun en ois ollut päivääkään poissa <3

001 - SATAKeskiviikko 17.09.2008 21:24

Keväällä 2006 kun muutin Loviisasta takaisin Helsinkiin, loppui samalla muutaman vuoden hyvin sujunut aktiivinen liikunnan harrastaminen. Siitä asti olen yrittänyt rakentaa toimivaa liikuntarutiinia tai treeniohjelmaa. Innostuin joogasta ja heräsin monen kuukauden ajan kuudelta joogaamaan (ja sitten aloitin dyniksellä :D). Kävin kuntosalilla personal trainerin johdolla parin kuukauden ajan, mutta lopetin melko tarkalleen heti kun trainer muutti pois maasta. Tein viittä tiibetiläistä riittiä muutamien viikkojen jaksoissa tähän kesään asti. Etsin sopivia lenkkireittejä ja hölkkäsin jonkin aikaa tunnollisesti puolentoista kilometrin matkan keskuspuistoon, jossa voisi juosta rauhassa. Mutta kun ei suju. Kyse ei ole siitä ettenkö tykkäisi liikunnasta, tai siitä etteikö siihen olisi aikaa. Aina tuntuu vaan tulevan jotain tärkeämpää tekemistä, eikä keskustassa voi lenkkeillä eikä kotona ole tilaa...

Viime kesäkuussa osallistuin Hundred Pushups -haasteeseen. Siinä oli tavoitteena pystyä punnertamaan sata punnerrusta kuuden viikon ohjelman jälkeen. Tein alkutestin ja täytin sen jälkeen suorituksiani toimiston seinälle ripustettuun taulukkoon, mutta kyllästyin harvinaisen nopeasti. Mitä ihmettä teen voimakkailla käsillä jos maha on edelleen löllerö ja hengästyn kiivetessäni Korkeavuorenkatua.

Haluan joka puolelta treenatut lihakset. En halua laihduttaa tai alkaa elämäntapatreenaajaksi, mutta haluan ryhdikkäämmän kropan. Haluan taas jaksaa juosta kymmenen kilometriä ilman että se tuntuu raskaalta ja olisi kiva että liikkumiselle olisi joku sopiva tila elämässä. Rutiini, valmiiksi esille otettu joogamatto tai ihan mitä vaan.

Päätin haastaa itseni. Sata liikuntasuoritusta ennen ensi kesää. Kolmen kerran viikkotahdilla sata olisi täynnä jo toukokuun alussa, ja kesähän alkaa vasta kesäkuun ensimmäisestä päivästä. Ei kuulosta siis ihan kohtuuttomalta. Sataa suoritusta on sitä paitsi mukavampi kerätä, kun ajatella että joutuu hikoilemaan kolmesti viikossa tästä kesään asti.

Koska lopettamisen vaara on tässäkin haasteessa melko suuri, päätin a) blogata asiasta ja b) hyväksyä minimisuoritukseksi 25 minuutin pilatestreenin, 40 minuutin kävelyn (matka keskustasta kotiin Vallilaan), tai jopa lempeän joogaharjoituksen.

Takana on jo ensimmäinen suoritus, 25 minuuttia pilatesta toissapäivänä. Tänään on toisen suorituksen vuoro, eikä tunnu vielä yhtään rankalta :)

Lähteekö joku mukaan?

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.