IRC-Galleria

Uusimmat blogimerkinnät

Selaa blogimerkintöjä

AmetistiPerjantai 07.02.2020 05:34

Ametisti. Mikään muu ei näytä tuolta, kuin elämä. Kuvasin heikko-/seka-laatuisia ametisteja auringon laskiessa hämärässä kännykällä, muussa kuin elämäntutkimus-tarkoituksessa. (Tuo punainen kolo, siinä on vino suora reuna. Onko se "Nukkuvan Kissan" "kylkiluitten" suuntainen kolo? Ei ole eroa tässä maailmassa sammalella ja sienellä, kun kerran sammalen oksan näköiset rihmat rakentavat paketin 'kylkiluita'/sulkuläppiä, tai mitä ne nyt ovatkaan, rakentajasieniähän ne ovat ne yksiköt.)


Se, joka näyttää "Nautiluksen toukalta", ehkä siinä onkin jotkin sammalen pihdit, jotenkin? Mutta mistäs tietää, mitä voi 2 pihtiä aikojen saatossa luoda...


Mikäs "katollinen pysty-pihti" se tässä on? Valkoista kengänpohjaa? Kuin talia. Valkeita sieniä? Keskellä kuin ruskeita hämähäkkejä, mutta onko sammalta se? Miten voi olla, että monessa kivessä kaartuvat kapustat sydämeksi... näköharha, vai onko joku kivenleikkaaja muka nähnyt niin paljon vaivaa, että valinnut tarkkaan paikat...? Erikoisen muotoisia veneenperiä kasvaa valkeasta kengänpohjasta, jonka perässä on 2 suurta valkeaa piikkiä. Yläilmojen hämäryydestä osoittaa "alas" norsunkärsä-torvia. Outoja liimanappula-kiinnityksiä eri tasojen välillä... On nähty ennenkin sammal-tassun asettuvan sienen pyöreän aukon päälle. Isossa mittakaavassa Grönlannissa, sammalet olivat kuin vastamaisia oksia. Myöskin suuri mittakaava Alpeilla, kun alusta muotoilee matalareunaisen aukon (nukkuvan kissan kylkiluistako lie vääntänyt sen altaan reunan hienosti), ja suuri tassu kasvanut kauempaa ja asettunut aukkoon. Niinkuin tässä alla olevassa kuvassa ruskea sammal-tassu menee pyöreän valkean sienen reiän päälle. Täällä Kuopiossa rantakivissä on aukkoja ja tassuja, mutta tassut eivät näytä ollenkaan sammalelta, vaan samalta kuin aukon tekijät.


Ateroidi-Vestassa on maan sisässä kuin (suorakulmia sisältävä) verkkomainen "kaavoitus". Jotain niinkuin lautoja... Muistuu aina se mieleen, kun näen maan rakentaman putkiston. Vielä on minulta piirtämättä ja todistamatta, se sivuttain nukkuvien "kissojen" verkosto. Siitäkin ajattelin, että onko asteroidi-Vestassa viritteillä sellainen putkisto? Elämän luonnin ensimmäisiä askeleita, pihtijatkumoitten rinnalla? Ehkä maa rakentaa 2 alkuotusta, sieni-kengänpohjat ja niillä makaavat paketit sienimäisiksi otuksiksi, ja pihtijatkumoita alkusammaliksi ja bakteerimaisiksi otuksiksi? Sitten ne sammalet menevät asustelemaan ja tassuttelemaan noita sieniä?

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.