IRC-Galleria

Armand

Armand

uusi vuosi on tuloillaan.

Selaa blogimerkintöjä

The Binding of IsaacMaanantai 18.02.2013 00:48

Peli: The Binding of Isaac

Alusta: PC

Muut alustat: Luulisin tämän löytyvän myös älypuhelimille ja täppäreille.

Julkaistu: 2011 ja lisäsiältö 2012

Näin ensialkuun varoitus kaikille teille jotka tuijotatte uskovaisten taivaskanavaa, eli TV7:ta. Teidän päissänne voi kuulua Jumalan ääni ja tuo ääni voi käskea satuttamaan lähimmäisiänne. Näin tapahtuu Iisakki nimisen pienen pojan äidille. Jumala käskee uhrata lapsen jotta äiti voisi todistaa tosi rakkauden herralleen kokonaan kuuluvaksi. Mutta itkuiisakki ei anna ihan noin vain periksi ja pakenee kellarin uumeniin. Kellarissa häntä odottaa möröt ja kakkaläjät.

Iisakin seikkailut on peli jonka nindento hylkäsi tarjonnastaan kuullessaan uskonnollisista aspekteista, mene ja tiedä oliko tuo ainoa syy. Sillä nyt ollaan tekemisissä eräänlaisen taideteoksen parissa ja tämä taide ei ole sitä kauneinta katsottavaa. Jonku mielestä kuvallinen ja juonellinen anti voi menna pissakakka ja ripaus Jumalaa hahahaaosastoon. Minun mielestä tämä kertoo jostakin muusta, vaikka ripaus huumoriakin on mukana. Toisaalta tekijän uskonnollisista motiiveista en ole ihan varma. Haluaako hän pilkata kristillisyyttä vai kristittyjä. En tiedä, mutta aavistus ivan makua tulee suuhuni.

Olipa asia niin tai näin itse peli on kuvalliselta anniltaan omalaatuinen ja pelilliseltä puoleltaan yksinkertaisen toimiva. wasd näppäimillä liikutaan ja nuolilla ammutaan ötöjö kyynelillä, erikoisemmat iskut kuten pommit saadaan toimimaan shiftillä tai välilyönnillä. Iisakin tehtävänä on puhdistaa huone kerrallaan ja kohdata lopussa pomovastustaja. Siinä sivussa kerätään erillaisia esineitä kuten esimerkiksi yhdeksänsakarainen kissaruoska tai mädäntynyt lihakimpale.

Iisakki on loppujenlopuksi aika peto listimään ällöttäviä ötöjä joista osa muistuttaa esimerkiksi siittiösolua tai pomppivaa anaaliaukkoa. Pääaseenaan hänellä on omat kyyneleet. Pelin tasot ovat siinä mielessä oivallisia että kaikki on loppujen lopuksi kiinni omasta taidosta ja taito kehittyy per pelikerta. Nimittäin kuolema on lopullinen ja Iisakki aloittaa homman alusta kuoleman koittaessa.

Jostakin syystä pelatessani tätä tuli kaksi asiaa mieleen. Vanha 8 bittisen nindenton zelda ja Shoutparkin anarkistiset hahmot. Vaikka jäljestä mainitulla ei paljoa pelin kanssa ole tekemistä muun ko asennehuumorin saralla. Ensiksi mainittu mielleyhtymä lähinnä kuvastaa pelin melko armotonta luonnetta ja alkuhämärien toimintaseikkailupeleistä pöllittyä inforuutua elinvoimasyrämminiin päivineen.

Graafisen annin taiteellinen luonne toimi minulle. Äänipuoli oli hiukan liiankin yksinkertaista, mutta kertojannääni teki loistosuorituksen. Pelin ohjastaminen näppäimistöllä oli tarkkaa. Oikeastaan kokonnaisuus tuntui hiotulta timantilta. Pahaa sanottavaa ei juurikaan löydy mutta jos ihan rutinan vuoksi voisin mainita että peli sopisi mielestäni paremmin kannettville laitteille kuin tehokkaalle PC-koneelle. Olisi mukavaa pelailla erä Iisakkia vaikkapa bussimatkalla, mutta koneen äärellä alkaa helposti haikailemaan sitä uusinta roolipeliä jonka ostin juuri äsken.

Tämä on niitä pelejä joita on kovin vaikea arvostella pisteillä, joten jokainen kiinnostunut tehköön oman päätelmän. Minä annan ysin, mutta tällainen pieni indietaidepeli taatusti jakaa mielipiteitä suuntaan jos toiseen.

Ai niin tämä maksaa alle 5 ekeä nettikaupoissa.

Arvosana:
9 (asteikolla 1-10)

Yhteenveto:
Pieni pippurinen ja taiteellinen toimintaseikkailu.

Arvosteluni perustuu omaan mielipiteeseen ja yli kahdenkymmenen vuoden pelikokemukseen.

Armand

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.