IRC-Galleria

Armand

Armand

uusi vuosi on tuloillaan.

Selaa blogimerkintöjä

Shellshock 2Keskiviikko 31.10.2012 01:10

Peli: Shellshock 2

Alusta: PC (Muut alustat: PlayStation 3, Xbox 360)

Lähtökohdiltaan Shellshock 2: Blood Trails on mitä mainioin paketti. Ei voisi mielenkiintoisemmalta enää kuulostaa kauhuräiskintä vietnamin sodan keskeltä. Ei siinä mitään, kyllähän tähän on ainakin yritetty saada jonkin asteista tunnelmaa mukaan ja siinä osittain onnistuttu ainakin äänipuolella ja mielisairaaloisella kuvakerronnalla.

Ensimmäinen osa on allekirjoittaneella jäänyt väliin. Tutkimusteni perusteella kyseinen peli sijoittui myös vietnamiin mutta vastustajina toimivat vain tavalliset kommarit. Toisessä osassa punavinosilmien lisäksi vastustajina toimivat eräänlaiset raivotautiset joiden lähin vastine löytynee 28 päivää myöhemmin elokuvasta. Juoni pääpirteittäin menee seuraavasti. Ohjastettavamme veli on saanut jonkin sortin tartunnan ja sankarin tapaamisen yhteydessä hän karkaa viidakkoon. Tietenkin päähahmo lähtee veljensä perään ja paukuttelee tiensä läpi putkiviidakon ja muutaman kylän sekä tunnelin kautta pikaiseen loppuun. Tällä kertaa peli on onneksi melkoisen lyhkäinen.

Tämä B-luokan tekele nimittäin jopa hämmästyttää huonoudellaan tällaista kaikenkarvaisten pelien läpi kahlanutta vanhaa partaa. En edes tiedä mistä aloittaisein valitusvirteni. No aloitetaanpa vaikka ensimmäisestä kentästä. Tunnelma oli kohdallaan ja kuvallinenkin anti ihan maittavaa joskin 09 peliksi vähän vanhahtavaa (tämä vanhahtavuus korostuu kun mennään eteenpäin). Ilman aseita haparoidessa ensimmäinen kommari tulee viidakkoveitsen kanssa vastaan ja viipaloi sinut sen saatanan sata kertaa ennen kun pääsee jatkamaan. Arvatkaapa vaikka huviksenne miksi tuo vastustaja on niin pirun kova? Ai ette vai, no kerrotaanpa. Nimittäin kyseisen hemmon kohdalla pitää tehdä näppäimistöreaktiotesti joka on niin nopea ettei kukaan normaali kaveri voi reakoida muuten kuin ulkoa opettelemalla näppäinsarjan. Näitä testejä sitten viljelläänkin pahaksi onneksi pitkin peliä. Oli suorastaan onni silloin kun tuo jumittava "minipeli" oli unohtunut tekijätiimiltä joistakin kentästä. No vielä tuollaisen pikkumokan voisi antaa anteeksi mutta kun se mokailu ei siihen lopu. Ukon liikuttelu on todella tahmeata, se tuntui siltä että liikkuisi koko ajan veden alla. Tähän lisättynä munaton tehokkuus aseistuksessa ja perkeleen pitkät panostamisajat on soppa hermostuttavan vaivalloista. Onneksi vastustajat ovat kuin puulla päähän lyötyjä. Sillä hitaasti liikkuva liikuntaelinsairas sankarimme kerkiää kuin kerkiääkin vastata vihollistuleen normaalivastustajien kohdalla. Raivotautiset puolestaan vain juoksevat kohti joten ne niittaa harvinaisen helposti jos on muistanu panostaa pyssyn ennen kohtaamista.

Kenttäsuunnittelun latteudesta, nettipelin puuttumisesta ja muusta mieltä ärsyttävästä ei edes jaksa mainita tämän enempää. Kaikenkaikkiaan voin vain sanoa ettei kannata upottaa käsiään tähän höyryävään lantakasaan. Viimeksi kehotin ihmisiä ostamaan pelin laillisesti. Tällä kertaa varoitan jopa varettamasta peliä ilmaiseksi, sillä sekin olisi lähinnä ajan hukkaa. Mutta jos mielitte jostakin kumman syystä vielä kokeilla arvioni jälkeen tätä, niin vareta ensin ja katso miltä se vaikuttaa ja jos et vieläkään usko että puhun totta niin ihan vapaasti voit hukata osan rahoistasi elämäsi yhteen turhanpäiväisimpään pelihankintaan.

Pelin huonosta tasosta ja siitä johtuvasta arvostelun tason vielä heikommasta laadusta huolimatta toivotan teille kaikille hyvää Halloweenia 2012.

Arvosana:
3 ja nämäkin pojot tulevat vain yrityksestä tunnelmoida (asteikolla 1-10)

Yhteenveto:
Ehkäpä markkinoiden huonoimpia kauhuräiskyttelyjä.

Arvosteluni perustuu omaan mielipiteeseen ja yli kahdenkymmenen vuoden pelikokemukseen.

Armand

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.