IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Pelit
Perustettu
25.5.2012
Tilastot
Käyntejä: 1 049
Koko
5 jäsentä
Tyttöjä: 1 (20 %)
Poikia: 4 (80 %)
Keski-ikä
23,4 vuotta
Otos: 2 jäsentä
Tyttöjen keski-ikä: 19,6 vuotta
Poikien keski-ikä: 27,3 vuotta

Jäsenet (5)

M3ph1z-xc22Perseen_Suti^Fei
« Uudemmat - Vanhemmat »

ArmandLegend of GrimrockLuonut: ArmandSunnuntai 21.04.2013 21:11

Peli: Legend of Grimrock

Alusta: PC

Muut alustat: Mac, Linux.

Julkaistu: 2012

Nelihenkisen suomalaistiimin taidonnäyte entisaikoja apinoivalla kentällä on vakuuttava. Kyseessä on niinkutsuttu luolastoroolipeli joka on toteutettu kaikkien retrosäännöstöjen mukaisesti. Itse muistan parheiten tämän genren Eye of Beholdereista, mutta kaikkein legendaarisin tämän genren edustaja luultavasti on Dungeon Master.

Visuaalinen anti ja tarina ovat genreen erittäin sopivia ja tuntuukin alkuun siltä että pelaaja tekee aikamatkustuksen menneisyyteen. Uudeksi pelin huomaa hienosta graafisesta ilmeestä ja tehosteista joita ei olisi voitu silloin muinoin toteuttaa.

Pelin alussa vangitut sankarimme tiputetaan vankilavuoren uumeniin ja seuraavasta hetkestä lähtien sankarinelikon tehtävänä on päästä tuostä örrimöykkyjä vilistävästä kuolemansopesta hengissä pois. Hahmoluokiksi valitsin pari taistelijaa etulinjaan ja taakse jousella ampuvan varkaan, sekä tulimaagin. Muitakin vaihtoehtoja toki voi kokeilla, mutta luulen tuollaisen nelikon olevan se paras ratkaisu tähän peliin.

Roolipelaamisen ja hirviömättämisen lisäksi luolastoissa on selvitettävä pulmia joista osa on helppoa kauraa ja osa jo hieman aivonystyröitä kutkuttavampaa kamaa. Kaikista ongelmakohdista selviää rauhassa miettimällä.

Pelin tekniikasta sitten ei ihan miettimällä selvittykkään. Yritin nimittäin yhden jos toisenkin vippaskonstin avulla saada tämän edes jokseenkin vakaaksi pelata, mutta ei kun ei. Pahimmillaan tämä tapaus kaatoi koko koneen jo viiden minuutin pelisession jälkeen. Enkä kertakaikkiaan keksi mistä syystä. Sillä peli on päivitetty tappiin, samoin koneeni ajurit ja tehojakaan tämä ei vaadi niin paljoa että laitteistoni kyykistyisi. Syystä tai toisesta se ei tykänyt koneestani tai minusta. Joten tuskaisen puoleenväliin pelailun jälkeen jouduin keskeyttämään jotta hermoni säästyisivät.

Tästä huolimatta pidin peliä loistavana esityksenä ja toivon sen löytävän kodin muidenkin pelaajien kovalevyiltä.

Arvosana:
varma 9 jos tekniikka ei ryppyile vastaan. (asteikolla 1-10)

Arvosteluni perustuu omaan mielipiteeseen ja yli kahdenkymmenen vuoden pelikokemukseen.

Armand
« Uudemmat - Vanhemmat »