IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Pelit
Perustettu
24.11.2010
Tilastot
Käyntejä: 190
« Uudemmat - Vanhemmat »

ArmandCommandos: Strike ForceLuonut: ArmandMaanantai 29.11.2010 05:23

Peli: Commandos: Strike Force.

Alusta: PC.

Laitevaatimus: sellainen joka kelpaa 2006 keskivertopeleihin.

Testikone: puski täyttä höyryä.

Toinen maailmansota on tullut pelailtua useampaankin kertaan läpi, siitä huolimatta en sylje aiheen päälle ja tarjoaa se oivallisen alueen räiskinnälle. Commandos pelisarjan kolme ensimmäistä peliä olivat hiasta nysväämistä ja väliin raivostuttavuuksiin asti miettimistä ja saman kohdan hinkkaamista vaativia pelejä (tosin hyviä sellaisia). Neljäs osa onkin ihan toista maata. Toki vieläkin hiiviskellään, mutta lähinnä vain mallin vuoksi pääpainon ollessa joko hiljaisissa tapaoissa taikka suorannaisessa tulittamisessa. Lisäksi peli on täysin kolmiuloitteinen poiketen aikaisemmista pelisarjan teoksista.

Pelihahmoina on kolme tyyppia vakooja, tarkka-ampuja ja vihreä baretti. Viimeksi mainittu on pelkkää lihaksia ja luoteja, hänellä pelattaessa saa hiiviskelyt unohtaa tyystin. Tarkka-ampuja puolestaan kyttää kaukaa ja tappaa kiikaritähtäimellä, lähitaistelussa selän takaa hiljainen tapa on heittää veitsi. Vakooja pöllii vihollisuniformun, sabotoi turvajärjestelmät, tappaa kuristamalla tai äänenvaimentimella ja kukaan ei välttämättä edes huomaa hänen olleen paikalla, paitsi se yksi joka kuoli uniformua lainatessa. Hänellä myös pelataan eniten. Joissakin tehtävissä vaihdellaan kahden hahmon väliltä mutta useimmiten edetään yhdellä tyypillä.

Hiiviskelyräiskimiskohtauksia katkaistaan kunnon rytinällä. Nämä puolustustaistelut ovatkin pelin yksi parhaimmista puolista, on mukava päästä väliin kunnolla sotimaan kun helpon hiiviskelyn jälkeen olin hiukan tympääntyneessä mielentilassa. Haastetta peli ei tarjoa ainakaan normaalilla vaikeustasolla minkään vertaa ja muutama kuolemakin tuli vain ylettömästä tonttuilusta kun pyrin nopeuttamaan pelissä etenemistä liian innokkaasti.

Parhaimmat kentät sijoittuivat norjan talvimaisemiin ja lumisateessa hiippailin vakoojallani täysi eläytyminen päällä. Alun tylsät keskieurooppakentät ja lopun tuhottu neuvostoliitto eivät säväyttäneet yhtä paljon. Siinä vaiheessa kun peli alkoi tympimään tosissaan se onnekseni loppui lyhyeen ja pääsin kirjoittamaan tätä.

Grafiikka olisi voinut olla 2006 vuoden peliksi hieman näyttävämpää ja äänipuolikin palveli vain tarkoitusta mutta ei aiheuttanut erityisiä säväyksiä. No tietenkin täytyy sille kuorolle antaa plussa, lauloivat he sen verta hyvin vaikka en itse olekkaan mikään kuoromusiikin ystävä. Ohjattavuus oli kunnossa ja käyttöliittymä selkeä ja pelin kartta oli tarpeeksi pätevä apuneuvo suunnistuksessa.

Helpohko hiippailuräiskintä joka pitemmän päälle sai haukoittelemaan. Ei mikään hurjan huono, mutta ei mikään kovin hyväkään. Pelailee kerran läpi mutta toista kertaa en luultavasti koneelleni asentaisi tätä.

Hyvää:
Norja.
Puolustusryminät.
Hyvän näköinen.
Kuorolaulut.
Toimiva kartta.

Huonoa:
Liian helppo.
Toistaa kaikessa itseään.
Jotakin vain puuttu.

Yleisarvosana: 7 (asteikolla 1-10)

Kirjoittamani arvostelu perustuu omaan mielipiteeseeni, ja kahdenkymmenen vuoden pelikokemukseen.

Armand
« Uudemmat - Vanhemmat »