IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Pelit
Perustettu
30.8.2005
Tilastot
Käyntejä: 745 (1.7.2008 alkaen)
Koko
7 jäsentä
Poikia: 7 (100 %)
Keski-ikä
25,8 vuotta
Otos: 5 jäsentä
Poikien keski-ikä: 25,8 vuotta
Ylläpitäjä
Yykeli
Valvojat
henri_, BierZz, Lamos

Jäsenet (7)

henri_EmponatorLamosBierZz
« Uudemmat - Vanhemmat »

ArmandTiny TroopersLuonut: ArmandMaanantai 15.04.2013 04:43

Peli: Tiny Troopers

Alusta: PC

Muut alustat: Löytyy latauspalveluista mobiilialustoille sekä Macille.

Julkaistu: 2012

Oi niitä aikoja kun vielä asuin äiteen ja sen lännenhattuisen isäksikkin kutsutun henkilön kanssa saman katon alla. Kaikki hymylivät ja viettivät hienoa aikaa yhdessä, aurinko paistoi ja idyllinen pikkukylä sykki elämää. Se kupla lähenteli jo jenkkilän vastaavaa hömppää, mutta kuten myös jenkkilässä niin myös lapsuuteni "amerikkalaisessa" unelmassa oli omat luunrangot kaapissa. Niistä vielä autuaan tietämättömänä pelailin Amigallani erästä parhaiten mieleen jäänyttä klassikkoa. Nimittäin Cannon fodderia. Tuo pienten miesten sota oli käsin kosketeltavaa ja niin kovin toimivaa strategista paukuttelua. On kulunut jo yli kaksikymmentä vuotta tuosta ajasta, mutta tämä peli sai vanhan mielen syövereistä kaivettua ne ikimuistoiset pelihetket kirkkaaseen ulkomuistiin.

Pelin pääasiallinen tarkoitus on viedä yksi tai useampi pieni sotilas elossa maaliin saakka. Tämä tapahtuu sodan työkaluja käyttämällä. Hiiren vasemmalla ammutaan rynkyillä ja oikealla heitetään granaattia, tilataan ilmaiskua tai posautetaan tankki taivaan tuuliin singolla. Jokaisen kentän alussa voi omille ukoille ostaa mahdolliset lisähärpäkkeet ja erikoisyksikön kuten lääkintämiehen tai konekiväärijannun. Tämän jälkeen ollaankin sitten valmiita taistelutantereelle. Ai niin yksi pieni juttu vielä, älähän hätäile ja tapata solttuja sillä ukot keräävät kokemusta ja nousevat sotilasarvossa, sen korkeampi sotilas sen kestävämpi ja tappokykyisempi hän on. Jos kuolema yllättää niin se on lopullinen eikä ole mitään paluutietä saada samaa jannua takaisin. Vaan hänen tilalleen tulee tulee uusi kokematon mies.

Useimmat tehtävät olivat vain suoraviivaista tapa kaikki viholliset ja räjäytä heidän rakennuksensa. Mukaan joukkoon mahtui muutama saattotehtävä joista en itse pitänyt ja pari selviää hengissä viisi minuttia kenttä. Tehtäväiä on 30 kappaletta ja päälle zombikenttä. Peliä voi pelata mieleisimmällään tavalla, yksinkertaisimmillaan pelkkää hiirtä käyttäen, mutta pidin näppäimistö/hiiriyhdistelmää parhaimpana vaihtoehtona. Juontä pelissä ei ole käytännössä ollenkaan ja kuvallinsen annin perusteella taistelut taidetaan käydä jossakin päin lähi-itää. Peli ei tosin anna mitään osviittaa siitä ketkä ovat konfliktin osapuolet ja miksi sotaa käydään. Sitä vain käydään, se siitä selittelystä!

Tiny Troopersin esikuvia ei siis tarvitse etsimällä etsiä, se on nimittäin tämän päivän Cannon Fodder. Nostalgianhuumainen pelaaminen kantoi minut pelin viimeisille metreille saakka ilman minkäänlaista kritiikkiä ja vielä niiden ylikkin. Oli ihan oikeasti työn ja tuskan tulos riisua nostalgiakakkulat päästä pois ja tutkailla pieniä sotilaita nykypäivän valossa.

No ensinnä on pantava merkille se tosiseikka että tapaus on suunniteltu alunperin mobiilialustoille, joten se on hyvin yksinkertainen peli PC-ympäristöön. Kenttäsuunnittelu on yksitoikkoista ja kytännössä kaikki kentät kävelee ihan noin vain läpi jos on hiukankaan taktisen silmän vikaa. Tämän myös pelaa läpi yhdessä tai kahdessa illassa vaikka ei olisikaan mikään varsinainen hc-räplääjä. No ulkoinen asu puolestaan on karkaudestaan ja yksinkertaisuudestaan huolimatta toimivaa, vaikka jotenkin kummalliselta tuntuikin sotia isopäisillä "leluilla". Äänet ovat kai kännykkämaailmaan erinnomaiset ja eipä ne pikkupeliin oikeastaan tämän kummoisemmat tarvitse ollakkaan.

Vielä pienenä sivuseikkana mainittakoon että peli on kotimaisten tekijöiden kädenjälkeä, vaikkei se enää nykypäivänä mikään erityisen suuri uutinen ole.

Arvosana:
Hmm kännyille 9, puuseelle 7 (asteikolla 1-10)

Arvosteluni perustuu omaan mielipiteeseen ja yli kahdenkymmenen vuoden pelikokemukseen.

Armand
« Uudemmat - Vanhemmat »