IRC-Galleria

Uusimmat blogimerkinnät

Selaa blogimerkintöjä

---Lauantai 27.05.2023 20:52

Dino-vuoret -keskinen kartta. Monet asiat loksahtivat paikoilleen, mutta saattaa olla virheitäkin. Koska pikkuruinen chondracanthus-äyriäinen löytyy ammonitti-kiekon sisältä, makaamasta vuoka-jatkumossa, niin siten valkoisilla viivoilla ammoniitin kupeen läpi punalevään yhdistetty äyriäinen on (kai?) oikealla paikallaan, kun lähellä on myös radiolariaa. Päättelen jatkumon olleen radiolariaa, koska täällä rannalla on kivisiä jatkumoita, joiden pohja-perustuksissa näkyy olevan lievästi siltakaaren muotoisiakin osia.
Kukon kakka/muna olla hyönteisen muna (jos hänen puna-kirjava pyrstönsä olisi hänen päänsä). Lisäsin hyönteiset, hämähäkin ja Hammerin, sekä lähensin rotiferia ja kaloja suhteessa toisiinsa.



Horn wort ... se tulee Hammerin ja earth wormin väliin, eikö tulekin?

_____________________________________



TÄMÄ ON HUONO kuvakollaasi. Super-teleskoopin kuvat ovat tarkkoja, mutta se asia ei oikein näy tässä nyt. Tv-ohjelmasta otettuja kuvakaappauksia läppärin kautta. Vasta aloitin tutkia niitä. Valkoisten ja punaisten pyörylöitten pareja on muistaakseni (Pohjois-Savolaisen maaston lisäksi) ainakin --- öö, oliko se nyt Kallisto-kuu vai Uranus-planeetta? Jommassa kummassa.
Se kun on tuolla jossain avaruudessa sellainen kohde, jossa loistaa keltareunaisena vaaleansininen "Kinder-munan muovi-säiliön" muotoinen keskus, ja sen sisällä tumma möykky ...
( - mistä se valo muuten on peräisin? jostain takana olevasta?) ... niin ... Siinä kun on se "keltainen" reunus. Ilmiselvää sammaltahan se näkyy olevan. Eläinkartoissani rotiferit ovat lehtisammalen lähellä - siksi koska näin jo vuosia sitten Helsingin kallioitten kuvia katsoessani, että kalliossa näkyvät turkoosit pyörylät ovat sammalen keskelleen rakentamia pesiä, ja siitä, koska Argentiinan kuivassa maassa jättimäisten valkoisten sienten altaita on reunustanut hieman rotifereita muistuttavat reunat.
Kun tuon avaruuden munan kellervää reunaa katsoo, huomaa, että sammal-reuna on toden totta kuin muutamista rotifereista tai joistakin muista niiden kaltaisista madoista muodostunut. Niiden päät ovat yhdessä "istukka"-kohdassa, ja päistä lähtee johdot "istukkaan".
Kun muistelee sitä, minkälaiset ovat Pirunpesän reunat "kaivon" yläreunassa ... eikös näky viitannut matoihin? Onko se pohjalla makaava muhkea vaaleanharmaa kiekko sitten jokin valonlähde? :)) Vai onko siinä ollut monta kiekkoa päällekkäin, vai onko pinnalla sijainnut kiekko pudonnut pohjalle? Sellainen kiekko voi räjäyttää maan päältään pois? Minnekäs sen sisältö silloin joutuu, ja elääkö se silloin vielä? :) Sisältö on samaa kuin valmistajat, luultavasti.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.