IRC-Galleria

RaskNaks

RaskNaks

, sisältää fenyylialaniinin lähteen

Selaa blogimerkintöjä

Squeezing CheekLauantai 14.12.2013 00:44

Cheek, tuo nuori rapkoltiainen, on varmasti tullut tutuksi jokaiselle suomalaiselle. Tämä teksti sivuaa tuota tämän hetken kuuminta miestä/nimeä. Jotkut teistä varmaan ovat huomanneet, että minä olen erityisen mieltynyt suomalaiseen rock-musiikkiin, tai on käsitys "rock" on häilyvä, sillä onhan Suomessa sentään muutakin hyvää musiikkia. Vaikka mielimusiikkiini kuuluukin esim. Juice tai Eput, olen silti löytänyt "nykymusiikista" monia hyviä nimiä. Niihin ei kuulu Cheek.

En suin surminkaan halua itse miestä mollata, mutta jos suomalaisen musiikin nykytaso on sitä mitä Cheek edustaa, ollaan kyllä ihan hakoteillä. Ymmärtäähän sen, että nuoren artistin suuhun sopii laulaa kuinka paljon hänellä onkaan naisia, rahaa ja valtaa. Tästä myös Cheek laulaa, yhden tuotannollisen verran. Joku moukka sanoisi suoraan, että Cheekin musiikki on täyttä paskaa, mutta minä en sorru siihen, sillä täytyyhän myöntää, että esim. "Timantit on ikuisia" on kerrassaan tarttuva. (Tätä ei pidä sekoittaa Bond-filmiin 'Timantit ovat ikuisia', sillä tässä elokuvassahan kieliasu on oikea!)

Sanon siis, että Cheek ei ole paskaa, vaan ei vain "oo mun juttu". Ymmärrän, että jotkut pitävät tällaisesta nuoresta sankarista, joka suoraan sanottuna saa kusipäisyyden piirteitä laulaessaan kaikesta edellämainitusta. Rap ei "oo mun juttu" ja vielä sen paskatynnyrin pohjalta kaivetaan niinkin huonoja artisteja edustamaan kuin Cheek, niin siitä ei todellakaan tule "mun juttua". Ehkä melodiat tosinaan pistävät päätään esille, mutta sanoitukset ovat sellaista lässynläätä ja sellaista kuraa ettei niitä (mestaria lainatakseni) pitäisi julkaista edes vapun aattona.

Cheekin musiikista en siis pidä, mutta täytyy nostaa kaverille silti hattua: hän ottaa kaiken irti tästä tähdenlento-urasta. Hyvähän se on takoa kun rauta on kuumaa eli vielä kun jengillä riittää edes vähän kiinnostusta artistia kohtaan, voidaan myydä areena- tai stadionkeikat viimeistä paikkaa myöten täysi. Niillä rahoillahan herra Cheek voikin rypeä mukavasti seuraavat pari vuotta, suoltamalla samaa tuubaa uudessa muodossa mitä tähänkin asti. Ja siitä rahassa rypemisestä onkin helppo ammentaa seuraavien levyjen sanoitusmaailmaa, taas kerran...

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.