IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Elämänkatsomus ja filosofia
Perustettu
3.1.2005
Tilastot
Käyntejä: 5 578 (1.7.2008 alkaen)
Kommentteja: 5
Koko
144 jäsentä
Tyttöjä: 76 (53 %)
Poikia: 68 (47 %)
Keski-ikä
38,1 vuotta
Otos: 80 jäsentä
Tyttöjen keski-ikä: 35,4 vuotta
Poikien keski-ikä: 41,0 vuotta

Jäsenet (144)

Afrofinsjellona-enkelikamako-77PoeikahaBaton_sönkkönanna76R-NVPNDriannA86^Angel91^reddezzuPupu_^TAULArockin_hoodDrummerjapeMikkelin_Gunu
- Vanhemmat »
Uuden testamentin kirjoitukset kirjoitettiin kirjojen muotoon varsin nopeasti verrattuna siihen miten Jeesuksen aikaan yleensä tehtiin. Elämme informaatioyhteiskunnassa, jossa kaikki asiat dokumentoidaan välittömästi ja pystytään jakamaan ympäri maailmaa jopa valonnopeudella. Näin ei kuitenkaan ollut antiikin aikana. Itseasiassa kirja keksittiin vasta Jeesuksen ajan ja ensimmäiset kirjat olivat koodekseja, jotka olivat käsin kirjoitettuja. Lisäksi siihen saakka oli annettu suuri arvo ulkoaopetetuille perinnäistiedolle, joka pystyttiin jakamaan kaikille kun lukutaito oli harvinainen.

Tämän vuoksi useat tapahtumat liikkuivat ensin suullisina kertomuksina ennen niiden kirjoittamista ylös joskus hyvinkin kauan itse tapahtuman jälkeen. Jeesuksen elämästä, kuolemasta ja ylösnousemuksesta kertovien evankeliumien kirjoittaminen tapahtui hyvin nopeasti antiikin ajan yleiseen käytäntöihin verrattuna Lisäksi ne kirjoitettiin aikahaarukassa, jolloin itse Jeesuksen silminnäkijöiden oli mahdollista olla elossa.

Kun Jeesus antoi apostoleille lähetyskäskyn, evankeliumin sana alkoi leviämään nopeasti. Lähetystyön perustalta perustettiin monia seurakuntia, jotka kopioivat toisilleen saatuja paimenkirjeitä mm. Paavalin ja Pietarin kirjeitä. Lisäksi evankeliumeja ja muita kirjeitä kopioitiin toisille luettavaksi merkittäviä määriä. Itse asiassa kopioita UT:sta ja sen kirjeistä on ylivoimainen määrä verrattuna mihin tahansa kyseisen ajan kirjoihin.

Asia selviää parhaiten vertailemalla meille asti säilyneitä kopioita, niiden lukumääriä ja milloin kyseinen kopio on tehty suhteessa alkuperäiseen kirjoitukseen. Alla olevassa taulukossa esitetään kirja, milloin kirjoitettu, aikaisimmat kopiot, ero kopion ja kirjoitusten välillä ja kopioiden lukumäärä.
Mitä pienempi aika ero (time gap) itse kirjoitusten ja meille asti selvinneiden kopioiden välillä, sitä luotettavampi kopio on.
Mitä enemmän kopioita (no of copies) meille asti on säilynyt, sitä luotettavampi koko kirja on.



Huomaamme, että UT on ylivoimaisesti kopioiduin kirja mitä ihmiskunnan historia tuolta ja sitä vanhemmalta ajalta tuntee. Uuden Testamentin kirjoituksista on säilynyt sekä ylivoimaisesti eniten lukumääräisesti ja lisäksi ne ovat ylivoimaisesti lähimpänä itse kirjojen kirjoitushetkeä kuin mikään muu antiikin ajan tai vanhempi kirja. Voidaankin päätellä, että jos joku epäilee Uuden Testamentin kirjoituksien olemassaoloa tai sitä,e ttä ne eivät olisi säilyneet sellaisena kuin ne on kirjoitettu, silloin hänen pitää epäillä koko antiikin aikaa ja sitä vanhempaa ihmiskunnan historiaa, joka käsittää mm Egyptin, Rooman valtakunnan ja sen keisarit, Etruskit, Inkat, jne,

Sir Frederick Kenyon oli British Museumin johtaja ja pääkirjastonhoitaja. British Museum on koko maailman suurimpia ja merkittävimpiä ihmiskunnan historian ja kulttuurin museoita.
Kenyon kertoo, että "Missään muussa klassisten kirjoitusten osalla aikaero varsinaisen tekstin kirjoittamisen ja varhaisimman meille asti säilyneen käsikirjoituksen välillä ei ole niin lyhyt kuin UT:n kohdalla. Esimerkiksi uskomme, että meillä tiedämme Sofokleen näytelmät, mutta itse asiassa aikaisin meille säilynyt käsikirjoitus on 1400 vuotta Sofokleen kuoleman jälkeen.." (Kenyon, Handbook to the Textual Critisism of New Testament, v.1901, s.4)
Kenyon vakuuttaa kirjassaan "Raamattu ja arkeologia" seuraavaa "Väliaika itse UT:n kirjoitusten ja meille säilyneiden käsikirjoitusten välillä on niin lyhyt, että mitään epäilystä ei jää sille, että UT:n kirjat ovat säilyneet meille saakka niin kuin ne on kirjoitettu. UT:n kirjojen sekä autenttisuus että yhtenäisyys voidaan katsoa lopullisesti todistetuksi" (Kenyon, The Bible and Archeology, v.1940, s.288).

Voimme vain todeta, että Jumala on vakuuttanut meidät myös tällä tavalla siitä, että Raamattu on luotettava. Se, että Raamattu on luotettava ei ole kuitenkaan oleellisin asia, vaan se, että se kertoo luotettavasta Jumalasta, joka on ihmisen puolella. Sen vuoksi kukaan, joka haluaa tutkia Raamattua löytääkseen sen kautta yhteyden ainoaan, elävään Jumalaan, ei käytä aikaansa turhaan. Sen vuoksi kukaan, joka haluaa yhteyden Raamatun Jumalaan, ei haro tyhjää, vaan etsii elämän arvokkainta asiaa.
Toiset sanovat, että Raamattu on Jumalan sanaa, toiset sanovat, että se on vain ihmisten kirjoittama kirja. Alla oleva teksti kertoo Uuden Testamentin (UT) synnystä ja siitä miksi kannattaa etsiä sen päähenkilöä, Jeesusta Kristusta omaan elämäänsä.

Uuden Testamentin synty
Joillekin voi tulla mieleen, että pitäisi selvittää miten Raamattu ja Uusi Testamentti on syntynyt. Onko se kirjoitettu luotettavasti ja luotettavien henkilöiden taholta? Ensiksi Raamattu kertoo joko siitä mitä on tapahtunut Jumalan ja ihmisen välillä tai siitä mitä tulevaisuudessa tulee tapahtumaan. Tässä mielessä Raamattu on historiankirja - näin on tapahtunut. Monet uskontojen teokset kertovat kauniilta kuulostavilta periaatteista, Raamattu on käytäntöä. Raamatun kirjoittajat kirjoittivat tapahtunutta elämää.

Voiko Jumala puhua?
Jumala on itse asiassa Mestari puhuja, paljon kykenevämpi kuin mitä me ihmiset. Sanallaan Hän loi taivaat ja maat. "Kaikki syntyi Sanan voimalla. Mikään, mikä on syntynyt, ei ole syntynyt ilman häntä" (Joh.1:3). Yritäpä luoda itse jotakin sanallasi. Raamatun kirjojen osalta Jumala on sanelija, ihminen on kirjuri. "Jokainen pyhä, Jumalan Hengestä syntynyt kirjoitus on hyödyllinen..." (2:Tim.3:16) Jeesus itse sanoi, että "minun sanani eivät koskaan katoa" (Matt.24:35). Raamattua lukiessa ihminen voi pyytää apua ymmärtämiseen itse tekstin sanelijalta, Jumalalta, joka Pyhän Hnekensä kautta voi avata tarkasti sanaansa mitä Hän on sitä sanellessaan tarkoittanut.

Miksi Raamattu?
Jos Jumalalla on jotakin sanottavaa, miksi Hän ei haluaisi tallettaa sanottavaansa kirjaan, jota on helppo jakaa ja kopioida. Saman kertominen jokaiselle ihmiselle erikseen ei kuulosta kovin järkevältä monessakaan suhteessa. Kun lisäksi Jumala päättää tallettaa omat sanomansa yksiin kansiin, Hän voi monilla ihmeillä ja merkeillä todentaa, että juuri tämä kirja sisältää elävän Jumalan sanoman.

Milloin Raamatun kirjat kirjoitettiin?
Raamatun kirjat kirjoitettiin kaikki ennen v. 100 jKr. Tämä tarkoittaa sitä, että Jeesuksen aikalaiset ja silminnäkijät ovat voineet kirjoittaa UT:n kirjat.

Raamatun kirjoittajat
UT:n kirjoittajat olivat kaikki henkilöitä, jotka näkivät Jeesuksen. Paavali on näki Jeesuksen muista poiketen vasta Jeesuksen ylösnousemuksen jälkeen. Jeesus ilmestyi Paavalille, Paavali ja matkatoverit kaatuivat maahan ja he kaikki kuulivat saman äänen, mutta vain Paavali näki. "Saulin matkatoverit seisoivat sanattomina. He kuulivat äänen mutta eivät havainneet ketään" UT:n kirjoittajista Matteus, Johannes ja Pietari olivat Jeesuksen 12 opetuslapsen, apostolin joukossa.
Evankeliumeista 3 oli apostolien kirjoittamia. Jos perusteluja haetaan, otetaan esiin ensiksi se, että aikalaiset ne sellaisiksi hyväksyivät. Lisäksi itse teksteistä käy ilmi, että kyseiset henkilöt ne kirjoittivat. Esim. Joh.21:24 "Juuri tämä opetuslapsi todistaa kaikesta tästä. Hän on tämän kirjoittanut"

UT:n kokonaisuuden muodostuminen eli kaanon
UT:n kirjojen kokelma oli vakiintunut jo vuoteen 140 jKr mennessä. Sen jälkeen ei enää uusia kirjoja tullut mukaan seurakunnissa käytännössä hyväksyttyyn kokoelmaan eli kaanoniin. Itse kirjojen sisältö on pysynyt sellaisena kuin ne olivat kirjoitettaessa. Jotkut ovat pyrkineet väittämään toista, mutta näitä väitteitä on lähes mahdoton saada pitämään. Saahan sitä väittää, mutta todeksi perusteleminen on eri asia.

UT:n kirjojen kopiot
UT:n kirjoja alettiin kopioita sen vuoksi, että niitä saataisiin lähetettyä toisille seurakunnille luettavaksi. Tämän vuoksi UT:n kirjoista onkin jäänyt vertaansa vailla oleva määrä kopioita. Nämä kopiot vastaavat toisiaan. Tämä jo itsessään osoittaa sen, että vääristynyttä oppia ei ole päässyt Uuden Testamentin sivuille.

Pystyttiinkö Raamattu väärentämään?
UT:n kaikki kirjeet ovat kirjoitettu niin aikaisin (ennen v. 100jKr), että Jeesuksen silminnäkijöiden oli mahdollista olla silloin elossa. Tämä tarkoittaa sitä, että on hyvin mahdollista, että silminnäkijät ovat itse kirjoittaneet kirjeensä minkä myös itse UT:n kirjeiden sanamuodot kertovat esim. "Me saimme katsella hänen kirkkauttaan" (Joh.1:14 ja "olimme omin silmin saaneet nähdä hänen jumalallisen suuruutensa" (2.Piet.1:16). Toisekseen tämä tarkoittaa sitä, että useisiin perustettuihin seurakuntiin ei voinut järjestelmällisesti päästä jokin harhaoppi sisään. Miksi? Siksi koska eläneet apostolit, silminnäkijät ja ne, joille oli jo opetettu tarkka tieto Jeesuksesta eivät kaikki olisi missään tapauksessa harhaa hyväksyneet.

Miksi nähdä vaivaa tutustua Raamattuun?
Jeesuksella on kaikki se mitä ihminen tarvitsee. Hänellä on ikuisen elämän sanat (Joh.6:68), Hänellä on valta yli sairauksien, luonnonvoimien, demonien ja jopa yli kuoleman, Hän haluaa vastata jokaiseen rukoukseen (Joh.14:13-14), Hän on elämämme kaipauksen vastaus. Mutta ennenkaikkea Hän on syntiemme sovitus. Hän haluaa, että sinä tulisit Hänen luokseen, jotta Hän voisi antaa näitä lahjojaan. Miksi olla käyttämättä tällaista tilaisuutta hyväksi?
Jeesuksen ylösnousemusta on todella hyvä tarkastella lähemmin. On monia, jotka ovat oikeasti lähteneet sitä kumoamaan, mutta ovatkin tulleet tässä prosessissa uskoon. Ylösnousemuksen kumoaminen ei olekaan niiin yksinkertaista kuin voisi luulla.

Aloitetaanpa käymään kohtia lävitse.
1) Tyhjä hauta
Tiesitkö, että kaikki antiikin ajan lähteet myöntävät, että Jeesuksen hauta oli tyhjä. Kukaan aikalaisista ei lähde kieltämään sitä.

2) Raamattu kertoo, että tyhjän haudan ensimmäiset todistajat olivat naisia
Tuohon aikaan juutalaiset eivät pitäneet naisten todistusta lainvoimaisena. Jos joku olisi halunnut luoda tyhjästä tarinan, hän ei olisi missään tapauksessa sijoittanut kertomukseensa todistajiksi naisia ja siten tuhonnut todistuksen lainvoimaisuutta tuona ajankohtana. Jos tarina olisi kuvitteellinen, siihen olisi sijoitettu todistajiksi miehet.

3) Apostolit kuolivat lähes kaikki todistaessaan tyhjästä haudasta.
11 apostolia kahdestatoista kuoli marttyyrikuoleman ja on todella mahdotonta ajatella, että he kaikki olisivat halunneet julistaa valhetta saaden siitä tyhjät taskut. Kukaan ei mene kuolemaan tietäen kuolevansa valheen vuoksi.

4) Yli 500 henkilöä kohtasi ylösnousseen Jeesuksen
Näiden todistajien joukossa oli mukana myös skeptikkoja. Nämä skeptikot (esim. Paavali, Jaakob) muuttuivat radikaalisti kohdatessaan ylösnousseen Jeesuksen. Sekä Paavali että Jaakob olivat valmiita kuolemaan tässä todistustehtävässään.

5) Usko vastaan näkeminen
Monet terroristit ovat valmiita kuolemaan asiansa tähden. Kuitenkin he vain uskovat, että pääsevät taivaaseen kuollessaan. Toisin oli apostolien laita, he näkivät ylössnousseen Jeesuksen, he koskivat ylössnousseeseen Jeesukseen, he kuulivat ylösnoussutta Jeesusta.

6) Mikä tuomio tulisi oikeudessa Jeesuksen hauta on tyhjä tapauksesta?
Sir Lionel Luckhoo, joka on maailman menestyksellisin lakimies (mm. 245 putkeen voitettua murhaoikeudenkäyntiä) Guinnesin ennätystenkirjan mukaan, tutustui Jeesuksen ylösnousemuksen todistusaineistoon. Tutustuttuaan asiaan vuoden ajan hän lausui "Sanon yksiselitteisesti , että todistusaineisto Jeesuksen Kristuksen ylösnousemuksesta on niin ylitsevuotava, että se vakuuttaa todistuksellaan niin ettei jää absoluuttisesti mitään epäilemistä.".

7) Jeesuksen ylösnousemuksesta valehtelu ei olisi ollut kenenkään etu
Roomalaiset saivat siitä päänsärkyä ja lopulta joutuivat antautumaan kristinuskon edessä.
Apostolit olisivat turhaan raataneet ja tuleet tapetuiksi, jos Jeesus ei olisi ylösnnoussut.
Alkukristityistä olisi turhaan mennyt tapettaviksi tuhansittain, jos Jeesus ei olisi ylösnnoussut.
Varsinkin juutalaisille koko ylösnousemus oli tuska ja tappio.

Monet ovat sitä mieltä, että Jeesuksen ylösnousemus on antiikin ajan historian perustelluin tapahtuma. Joka tapauksessa se antaa niin paljon perusteita, että jokaisen kannattaa lähteä etsimään tätä ylösnoussutta Jeesusta, koska Hänellä on ikuisen elämän sanat (Joh.6:68). Tämä Jeesus haluaa tulla sinunkin elämään antamaan sinulle täyteläisen elämän, joka kestää kuoleman tuolle puolelle.

Jeesus sanoo: "Tule!" Joka on janoissaan, tulkoon. Joka haluaa, saa lahjaksi elämän vettä. (Ilm.22:17)
Tein videon siitä miten päästä taivaaseen.
Lyhyt versio: Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut.

Tie taivaaseen
Vetoomus kansamme nuorten puolesta: Big Brother pois ruudusta.

Nuoret tarvitsevat parempia arvoja kuin Big Brother ohjelma tarjoaa.
Viinanläträys ja irtosuhteet eivät kuulu kuvaruutuun vaan sinne tarvitaan kestävämpiä arvoja. Isoisämme taisteli sortajia vastaan, nyt on meidän vuoro. Vihollinen hajoittaa perheitä ja sotkee elämänhallintamme päihteillä ja epäsiveällä käytöksellä. Olemme Jumalan luomia kallisarvoisia aarteita jokainen. Emme voi alistua
suomalaisina, että nuorillemme tarjotaan Big Brotherin kaltaisia arvoja. Englannissa lopetettiin Big Brother ohjelma - miksei myös Suomessa!

Kirjoita nimesi vetoomukseen ohjelman lopetettamisen puolesta:
http://www.adressit.com/bb2009 ja anna palautetta ohjelman tekijöille
http://www.bigbrother.fi/palaute.shtml

Jyväskylässä 8.9.2009
Timo Kivinen

jeejee eilen missää ei ollu mitää tultii sonjan kaa meille alettii kymmenelt kattoo O.C ja vitusti mättööö jenjneene ja sit joskus 11 Ale tulee syömää meille sit se lähtee ja ei jakseta lopettaa ocn kattomist ja meijän piti valvoo koko yö ja aurinkoki jo nous ja otii jipii ilosii mut sitte puol seitttemält alko väsyttää nii piti mennä nukkuu ei väsytä :dooo sonja vaa tuol nukkuu higugagu

THEY GOT BOYS SO WIIIIIIIIILD
- vitun vanha biisi!
- vitu lumppu ruttukulli, mul on musta pillu!!!!
GO JENNA
Syntinen

Taas mietin miksi epäonnistunut oon,
siksi itku täällä vain kaikukoon.
Miksi lohtua mä en mistään saa,
en jaksa taakkaani enää kantaa,
ja mistään en voi taetta antaa.
Olen väsynyt ja juossut uuvuksiin,
mutta silti pidän Jumalasta kii.
Olen tehnyt virheitä ja syntejä,
sitä kadun ja parun tunteja.
Miten jumala voi mua rakastaa,
ihan kuin yrittäisin rakkauttasi varastaa.
Syntisenä en ansaitse Sinun armoasi,
mutta Sinä annat syntisen nähdä valosi.
Auta mua Herra kun yksin mä pelkään,
Sinä sanot että älä pelkää ja vähän lepää.

Armahdusta pyydän

Taas eteesi tuun syntisin käsin,
armahdusta pyydän sulta Jeesus,
älä hylkää nyt mua pientä,
Sä tiedät että en ole täydellinen,
mutta kai kelpaan Sulle tälläisenä,
älä hylkää mua syntieni tähden,
ilman Sua en mä kestä,
Sun matkaasi tahdon vain nyt lähteä,
vain Sinä voit syntini pestä.

Mitä tekisin ilman Sinua

Mitä tekisin ilman Sinua Jumala,
olisin varmaan kuin pieni vauva,
joka ei osaa kävellä eikä puhua,
olisin varmaan heikko ja surkea,
mutta Sinä olet luonnani vaikka olen syntinen,
Sinä pidät minusta huolta ja annat synnit anteeksi,
jos minä saan anteeksi, minäkin voin antaa toisille.

Rikkinäinen saviruukku

Olen kuin pieni rikkinäinen saviruukku,
vain Sinä voit uudestaan muovata minua,
siksi rukoilen nyt vain Sinua,
hyväksytkö minut syntisenä -täytyykö muuttua,
hiljainen muusiikki taustalla soi,
taas uutta voimaa Sinä minulle toit,
synnit Hän meille anteeksi antaa.

Syntiin lankeemus

Saatanan enkelit viekottelevat sinua,
harhaan astut ja palat liekeissä,
voiko enää pelastua,
armoa pyydän Sinulta,
armahda tätä syntistä,
älä jätä minua pimeään,
täällä on pelkkää ahdistusta,
pelkkää tuskaa ja pelkoa,
ansaitsinko kaiken tämän,
kärsimyksen helvetin liekeissä,
anna armoa syntiselle,
tälle katuvaiselle vaivaiselle,
Sinä tiedät kyllä että kadun,
näitä virheitäni suuria,
en enää kestä tätä,
elämää ilman Sinun laupeuttasi,
rukoilen pyydän Sinua,
Pelasta minut saatanan liekeistä,
tahdon nähdä Sinun valosi,
sekä Sinun lempeät kasvosi,
pyydän pelasta, pelasta minut.

Voimaton

Mistä löytäisin taas sen voiman,
iekin painaa jo selkää,
murheet musertaa maahan,
missä on lupaus?

Olen syntinen, tiedän sen,
anteeksi antoa pyydän,
kun taas harhateillä kuljen,
pääsenkö takaisin Kotiin?

Taas yritän yksin selvitä,
kaikki ihmiset ympäriltäni häädän,
olen taas yksin,
auttaisitko Sinä minua?

Lohduttaja

Mistä saan voiman lohduttaa toista,
kun omatkin voimavarat on loppu?
Näetkö Jumala miten lapsesi kärsii?
Sanot ettet viivyttele apua,
mutta olen murtumaisillani,
Sinä tiedät voimavarani,
auta minua ymmärtämään Sinun tahtoasi

funkmonkeyDive :)Luonut: funkmonkeySunnuntai 14.12.2008 05:44

Dive - Steven Curtis Chapman


The long awaited rains have fallen hard upon the thirsty ground
and carved their way to where the wild and rushing river can be found
and like the rains, I have been carried here to where the river flows

My heart is racing and my knees are weak as I walk to the edge
I know there is no turning back once my feet have left the ledge
and in the rush I hear a voice that's telling me it's time to
take a leap of faith so here I go!


I'm diving in, I'm going deep, in over my head I wanna be
caught in the rush, lost in the flow, in over my head I wanna go
the river's deep, the river's wide, the river's water is alive
So sink or swim, I'm diving in!


There is a supernatural power in this mighty river's flow
it can bring a dead to live and it can fill an empty soul
and give a heart the only thing worth living and worth dying for

But we will never know the awesome power of the grace of God
until we let ourselves get swept away into this holy flood
so if you take my hand, we'll close our eyes and count to three
and take a leap of faith, come on let's go!


I'm diving in, I'm going deep, in over my head I wanna be
caught in the rush, lost in the flow, in over my head I wanna go
the river's deep, the river's wide, the river's water is alive
So sink or swim,
I'm diving in!


http://www.youtube.com/watch?v=CQzPic6RsH4

<3
- Vanhemmat »